Welkom op de website van onze school

GO! Leefschool Eikenkring is een kleine, groene school op de grens tussen Lochristi en Lokeren. Onze school is een methodeschool van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Het is een basisschool voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar met dezelfde eindtermen als elke andere school. We hebben wel onze eigen visie en we leggen graag onze eigen accenten.13 oktober 2017

L1 Zonnen / Project 'Hoe maken we kleren?'

Gisteren hebben we ons eerste project van dit schooljaar afgesloten met een fantastische modeshow. We kregen de kans om aan de leefgroepen, ouders, grootouders, nonkels, tantes, ... enkele van onze eigen creaties te tonen. Iedereen heeft er echt enorm van genoten!


Ons project kwam tot stand doordat verschillende kinderen in de leefgroep bezig waren met papieren handtassen te maken en op zoek gingen naar het beste ontwerp.

We hebben 4 weken enorm veel kunnen doen tijdens ons project. 
Helemaal in het begin gingen we op bezoek naar het Miat, waar we goed konden zien hoe stof gemaakt wordt. We konden ook het proces zien die de katoenplant aflegt. Bij ons bezoek aan het Design museum kregen we de kans om heel veel verschillende soorten stoffen te ontdekken. Ze roken, voelden, zagen er allemaal anders uit. Er zagen ook prachtige kunstwerken gemaakt van stof.

Dankzij Annelies (mama van Lita) kregen de kinderen allemaal de kans om zelf eens te naaien met een naaimachine. De oma van Emma en haar buurvrouw kwamen samen met de kinderen de T-shirts pimpen. Bij de oma van Iona konden de kinderen een eigen jeanstas ontwerpen en maken. De oma van Loa maakte met de kinderen armbandjes, kettingen en medailles. Mieke (mama van Fenne) kwam mee helpen met vilten.
Het waren heel creatieve, drukke, leerrijke en boeiende weken. Iedereen kreeg de kans om op zoek te gaan naar zijn eigen ontwerp en creatie. We hebben er allemaal ten volle van genoten! Het was een leuk project om het schooljaar mee te starten en kijken uit naar het volgende.

Sven (papa van Loa) zorgde voor wat extra sfeerbeelden van onze modeshow. Ze zijn geweldig en geven prefect weer hoe fantastisch de kinderen het hebben gedaan. Je kan ook zien dat iedereen er ten volle van genoten heeft! Nog eens bedankt Sven! https://www.flickr.com/photos/svenrammeloo/sets/72157686119083332/