Welkom op de website van onze school

GO! Leefschool Eikenkring is een kleine, groene school op de grens tussen Lochristi en Lokeren. Onze school is een methodeschool van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Het is een basisschool voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar met dezelfde eindtermen als elke andere school. We hebben wel onze eigen visie en we leggen graag onze eigen accenten.12 januari 2018

Go! Leefschool Eikenkring stelt haar deuren extra open
Kom langs in onze methodeschool en maak kennis met onze manier van les geven. Je kan onze klassen en buitenruimte bezoeken en ook praten met leerkrachten en ouders. Tijdens je bezoek zal je kunnen zien dat Leefschool Eikenkring een gewone basisschool is, maar toch ook anders...

"Gewoon" omdat onze leerkrachten de kinderen net als in andere scholen de nodige kennis en vaardigheden bijbrengen. "Anders" omdat zij ervoor kiezen om een alternatieve vorm van onderwijs aan te bieden, waarbij heel wat extra aandacht wordt geschonken aan onderlinge relaties, aan het wij-gevoel. Ze hechten er ook veel belang aan dat de kinderen kunnen leren uit wat ze ervaren (niet enkel uit boeken) en dat ze ook zelf keuzes leren maken. Bij dit alles is het belangrijk dat er op de school een veilige en aangename sfeer hangt en dat iedereen de kans krijgt om zijn gevoelens, meningen en ideeën op tafel te gooien.

Wat je zeker ook zal opvallen, is de ruime en groene omgeving, waar ook plaats is voor Stekelbees (voor- en naschoolse opvang).

Wil je tijdens de opendeurdag graag meer informatie? Spreek dan zeker een begeleider (leerkracht) of een ouder aan. Kan je niet langskomen op de opendeurdag maar ben je wel geïnteresseerd in onze manier van werken? Contacteer ons telefonisch (09/355 63 40)