Welkom op de website van onze school

GO! Leefschool Eikenkring is een kleine, groene school op de grens tussen Lochristi en Lokeren. Onze school is een methodeschool van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Het is een basisschool voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar met dezelfde eindtermen als elke andere school. We hebben wel onze eigen visie en we leggen graag onze eigen accenten.16 november 2018

L1 Sterren / Sociaal project: Gevoelens
Zoals elk jaar is het bij ons op school de gewoonte om net na de herfstvakantie een sociaal project te doen. Bij de sterren nemen we dan de tijd om de 4 basisgevoelens goed onder de loep te nemen. 

We vinden het belangrijk dat kinderen die gevoelens leren kennen en herkennen. We hebben dan ook voor elk gevoel enkele dagen de tijd genomen. Op die manier komen de kinderen in verschillende situaties met een gevoel in contact.We startten ons project vol blije en vrolijke momenten: dansen, zingen, lachen, plezier maken en nog veel meer. 
Al snel merkten we dat we af en toe ook wel eens boos kunnen zijn. Iedereen is boos op een andere manier en laat dit ook anders zien. We hebben geleerd dat als iemand boos is, dat je die beter even gerust laat.
Jammer genoeg zijn we ook wel eens 
verdrietig, soms weten we zelf niet goed waarom. Voor elkaar zorgen en troosten, is dan een prima idee.
Iedereen is wel eens bang! Meestal is er dan iemand die dat niet is en kan die je helpen om er samen door te gaan.Theater Zuidervis kwam langs met een voorstelling: de bolleboosjes.Al die gevoelens op een rij, niet altijd gemakkelijk om te benoemen, herkennen en te zien. Toch kunnen we zeggen dat de kinderen er goed mee weg zijn! Ze hebben een gevoelsmeter mee naar huis gekregen. Zo kunnen ze thuis ook duidelijk aangeven hoe ze zich voelen. 
We hebben samen met de kinderen genoten  van de 3 weken vol emoties.