Welkom op de website van onze school

GO! Leefschool Eikenkring is een kleine, groene school op de grens tussen Lochristi en Lokeren. Onze school is een methodeschool van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Het is een basisschool voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar met dezelfde eindtermen als elke andere school. We hebben wel onze eigen visie en we leggen graag onze eigen accenten.05 november 2018

L1 Sterren / Project: 'Wat moet de politie allemaal doen?'Ons project van de dino's was nog maar pas gedaan of de kinderen waren helemaal in de ban van de politie. Op een dag waren ze allemaal boeven aan het vangen, de dag erna bezig met boetes uit te delen, ... Ze waren er enorm intens mee bezig. We besloten samen met de kinderen om een project te starten.
Wat moet de politie allemaal doen?

Samen met de kinderen maakten we van de poppenhoek een politiekantoor. Onze auto veranderde al snel in een echte politiewagen. Natuurlijk wouden de kinderen ook een gevangenis en zo werd de driehoek omgetoverd.

De politie kwam langs op onze school. Er waren 2 politieagentes die ons vertelden wat ze allemaal moeten doen. Ze lieten ons ook zien welke spullen ze allemaal meenemen. We kregen ook de kans om in de politiecombi te kijken. Wie wou mocht er zelf eens in gaan zitten. Ze lieten ons de zwaailichten zien en de sirene horen. Iedereen vond het leuk, maar ook wel spannend.We hebben ook gezien hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Iedereen moet er voor zorgen dat je veilig de weg op gaat. 

De kinderen leerden ook wat de verkeersborden willen zeggen:

Rode driehoek: let op!
Rond bord met rode rand: je mag niet!
Blauw bord: hier is/ hier moet je. 


Af en toe was er ook een kindje die als politieagent naar school kwam. Je mag zeker zijn dat de afspraken werden nageleefd en wie zich niet aan afspraken hield kreeg een boete. 


Wat was dit alweer een boeiend project.