Welkom op de website van onze school

GO! Leefschool Eikenkring is een kleine, groene school op de grens tussen Lochristi en Lokeren. Onze school is een methodeschool van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Het is een basisschool voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar met dezelfde eindtermen als elke andere school. We hebben wel onze eigen visie en we leggen graag onze eigen accenten.25 oktober 2019

L2 / Project: Hoe maken we onze eigen zintuigentuin?Begin september gingen we met de tweede leefgroep op uitstap naar de Tinkeltuin waarbij we de natuur ontdekten met onze vijf zintuigen. We waren geprikkeld en wouden hier graag nog meer over weten en doen… We willen namelijk onze eigen Tinkeltuin maken! Dit werd het begin van een nieuw project…  

Elke dag bekeken we uitgebreid een zintuig. We deden proefjes, bekeken filmpjes, zochten informatie op, enz… tot we echte zintuigenexperts werden! Nadien werden we in groepen verdeeld en maakten we per groep een poster van een zintuig met de belangrijkste informatie op.

Nu we onze zintuigen vanbinnen en vanbuiten hebben leren kennen, gebruiken we al deze kennis voor een uitstap naar Puyenbroeck. Hier mochten we onze zintuigen testen tijdens een mooie herfstwandeling. Dat was boeiend!

In dit herfstig weer vonden we dat een soepje zeker niet mocht ontbreken. Basile nam een wildplukboek mee waarin een recept stond van een brandnetelsoep. In onze schooltuin gingen we op zoek naar geschikte brandnetels en kookten er een heerlijk, hartverwarmend soepje van! Mmm…

Ook de rest van de natuur wouden we graag verder ontdekken. We ‘adopteerden’ per twee kinderen een boom uit onze tuin. We leerden over de bladrand en –vorm, over de schors, over de delen van een boom en schreven/tekenden al onze informatie neer in een eigen bomenboekje!

De paddenstoelen lieten we ook niet aan ons voorbij gaan… We bekeken de delen van de paddenstoel en leerden over hun ontstaan. Nadien creëerden we zelf fantasiepaddenstoelen!

 Nu we heel veel te weten zijn gekomen over de natuur en de manier waarop we die exploreren, werd het tijd om aan ons eindproduct te beginnen. We gingen in groepjes aan de slag om een heuse zintuigentuin in elkaar te steken. Niet gemakkelijk! We nodigden de mama’s, papa’s, oma’s en opa’s uit om op bezoek te komen in onze tuin. Hierbij kregen ze per zintuig informatie en twee opdrachten. Het werd een heel geslaagde en leerrijke namiddag!